helm2
logo_haagbouwVolg Haagbouw ook op:

Twitter

Werken en leren

in de bouw

haagbouw werken_en_leren_in_de_bouw

Haagbouw is opgericht door de bouwbedrijven in de regio. Het vervult een spilfunctie voor opleidingen in een bouwbrede sector, zowel voor iedereen die het vak wil leren als werknemers die al in de bouw werken.

kansenvoorwest logo middel 3186.480x240x1

DH NL Rgb

europa ster

Europese Unie - Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

EFRO-project werkplaats

Doel van het project was om ervoor te zorgen dat nieuwe instroom in de bouw een vooropleiding kon krijgen voordat ze een opleiding startten en natuurlijk voordat ze aan het werk zouden gaan. Hiervoor was noodzakelijk een goed geoutilleerde werkplaats met moderne machines en een kantoorruimte in Den Haag Zuid West. Hier dienden instructeurs aanwezig te zijn om de vooropleiding te verzorgen en voor de benodigde begeleiding. Bovendien wilde Haagbouw in 2017 via dit instrument 100 arbeidsplaatsen invullen.

De werkplaats was in 2017 gereed en heeft in de projectperiode 244 werkzoekenden op de werkplaats gehad die een baan in de bouw zochten. Een lege hal is in een redelijk korte termijn omgetoverd tot een goed functionerende opleidingswerkplaats waar iedereen die gemotiveerd is, de eerste stappen kan zetten naar een toekomst in de bouw.

Zonder de financiële steun van de Europese Unie was het niet mogelijk geweest om deze werkplaats te realiseren en zoveel mensen te toetsen en op te leiden.

Nieuwsberichten

Gezocht: Instructeur timmeren/metselen/tegelzetten/bouwassistent

Haagbouw is het opleidingsbedrijf van aannemers in de bouw in de regio Den Haag. Haagbouw leidt jongeren en volwassenen op tot timmerman, metselaar, tegelzetter of bouwassistent via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Deze leerlingen komen bij Haagbouw in dienst. Een deel van hun opleiding vindt plaats in de werkplaats van Haagbouw onder begeleiding van de instructeurs. Daarnaast krijgen de leerlingen hun praktijkopleiding in het bedrijfsleven en gaan zij één dag per week naar school.

Naast de opleiding van BBL-leerlingen verzorgt Haagbouw korte en langere scholingstrajecten voor diverse doelgroepen. Ook hierin spelen onze instructeurs een belangrijke rol.

Ons team behoeft uitbreiding. Van deze nieuwe collega verwachten wij veel enthousiasme en plezier in de omgang met jongeren, maar ook met volwassenen. Wij zoeken iemand die het vak tot in de puntjes beheerst en ervaring heeft met het overdragen van deze kennis aan leerlingen. De nieuwe instructeur moet flexibel en daadkrachtig zijn en goed kunnen samenwerken.

Begeleiding en voorlichting zijn onderdelen van de functie. Zo bezoeken de instructeurs ook de leerlingen die bij bedrijven zitten en ligt de voorlichting tijdens diverse informatiemarkten in handen van de instructeurs.

Het gaat om een full time functie; arbeidsvoorwaarden zijn volgens de UTA-CAO.

De instructeur dient BHV te hebben of bereid zijn dit te gaan halen, net als de cursus tot instructeur/leermeester.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Scholing geven aan jongeren en volwassenen
  • Opleiden specifieke vakinhoudelijke vaardigheden
  • Voortgang bewaken van de specifieke vaardigheden van de door hem op te leiden leerlingen
  • Afnemen van tentamens
  • Begeleiding van leerlingen op de werkplaats en bij de bedrijven (bedrijfsbezoeken)
  • Voorlichting geven op informatiemarkten
  • Organisatie op de werkplaats
  • Inkoop materiaal

Open dag gemist?

Open dag gemist 2020

En de winnaar is...

 

wedstrijd 2020

En de winnaar van de timmerwedstrijd 2020 bij Haagbouw is... Tim Rigter van het Maris College. Owen Treebusch van Het Roemer Visscher won de tweede prijs en Mats Baak van het Oranje Nassau de derde. Op de vierde plaats eindigden Melek Saleva, Hala Arabbaj Akoudad, Wessel van Leeuwen, Camiel Lukassen en Kai Henneman.

 

Open dag 11 februari 2020

Poster algemeen 2020 open dag

Open dag 11 februari 2020

Open dag: dinsdag 11 februari 2020 van 15.00-20.00 uur

Timmerwedstrijd: maandag 10 en dinsdag 11 februari 2020

Belangstelling voor een opleiding en baan in de bouw? Een mooi vak leren en een goede toekomst? Kom dan even langs tijdens de open dag op 11 februari. Dan kunnen we je alles vertellen over de mogelijkheden. Ouders en partners zijn natuurlijk ook van harte welkom!

De werkplaats aan de Zichtenburglaan 216 in Den Haag is geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

MetDick Webdesign & Grafisch Ontwerp