helm2
logo_haagbouwVolg Haagbouw ook op:

Twitter

"Ik ga nu zeker de bouw in!"

Leuk, nuttig en leerzaam. Dat vonden de meeste van de ruim 200 VMBO- en Mavo-leerlingen die de afgelopen dagen kennis hebben gemaakt met de bouw tijdens de Haagbouw-doedagen. Of, om een van de meisjes te citeren: “Nu weet ik zeker dat ik de bouw in ga”.

Het waren de tweedeklassers van de VMBO- en Mavo-scholen uit de regio Den Haag die afgelopen dagen bij Haagbouw op bezoek kwamen. Om te timmeren, metselen, tegelzetten, gipssteen bewerken en dakpannen te leggen. Leuk, vonden de meeste leerlingen. Geweldig, zeiden de docenten: “We zien deze kinderen nu van een heel andere kant. Wat zijn ze goed bezig!”

Opleiding voor jongens én meisjes
Haagbouw-directeur Olaf Polders is blij met het enthousiasme: “We hebben de komende jaren heel veel nieuwe vaklui in de bouw nodig en dit zijn onze toekomstige timmerlieden en metselaars.”

Haagbouw is het opleidingsbedrijf voor de bouw in de Haagse regio en leidt jongens en meisjes op voor deze beroepen. Polders: “Ja, we hebben ook een meisje in de opleiding.” De leerlingen komen in dienst bij Haagbouw en volgen de beroepsbegeleidende leerweg: vier dagen werken in een leerbedrijf (met salaris!) en één dag naar school.

Sectorkeuze
“Om de tweedeklassers te helpen bij hun sectorkeuze, organiseren we jaarlijks deze doedagen”, aldus Polders. “Zo kunnen de kinderen zien en voelen of de bouw iets voor hen is. Want als je het nog nooit gedaan hebt, weet je ook niet of je het leuk vindt. Voor sommige kinderen is het de bevestiging: ja, dit is wat ik wil gaan doen. Anderen hebben al besloten een andere richting te kiezen. Dat is ook prima, maar we hopen natuurlijk wel ze voor de techniek te behouden.”

Klik hier voor meer foto’s waarop o.a. leerlingen te zien zijn van het Corbulo College in Voorburg en het Roemer Visscher College uit Den Haag.

MetDick Webdesign & Grafisch Ontwerp