Bouwplein en Haagbouw erkend als sociaal ondernemer

Geplaatst op 10 juli 2024

Al meer dan 40 jaar leidt Haagbouw jongeren en volwassenen op voor de bouw. Door de collectieve aanpak van het bedrijfsleven krijgen hierdoor leerlingen een extra kans op een prachtige toekomst in de bouw. In Zuid-Holland hebben de gemeenten Rotterdam en Den Haag een erkenning voor bedrijven die zich bezig houden met het aan het werk helpen van jongeren en volwassenen die iets meer hulp nodig hebben. De opleidingsbedrijven Haagbouw en Bouwplein doen eigenlijk niet anders. Je zou kunnen zeggen dat we al meer dan 40 jaar sociaal ondernemen.

Met deze erkenning komen echter wat voordelen voor onze bedrijven. Leerlingen van Haagbouw mochten altijd al worden meegenomen bij het invullen van een SROI-verplichting. Op deze manier kan deze verplichting gemakkelijk worden ingevuld en wordt tegelijkertijd een medewerker voor de toekomst opgeleid. Hierbij telden de leerlingen via een blokkensysteem of met de loonwaarde mee.

Met deze officiële erkenning kunnen nu niet alleen de loonkosten als SROI worden aangemerkt, maar alle kosten rond de leerlingen die vanuit Haagbouw en Bouwplein worden gefactureerd. Daarnaast kunnen ook opdrachten die worden uitgevoerd op onze werkplaats door onze leerlingen één op één worden overgezet als SROI. Dit geldt voor de gehele regio Zuid-Holland. De erkenning tot sociaal ondernemer staat gelijk aan die van de meer bekende (maar duurdere) erkenning rond PSO 30+ (Prestatieladder Socialer Ondernemen).

Mocht u meer informatie over SROI willen , dan kunt u hiervoor contact opnemen met ons of lezen op  Meer weten over social return